Lu Jong Yoga introductie

Lu Jong is een Tibetaanse waardevolle bewegingspraktijk die bestaat uit een reeks vloeiende diepinwerkende bewegingen gecombineerd met een bewuste ademhaling en interne focus. Het beoefenen van Lu Jong yoga heeft diepgaande effecten op onze gezondheid van lichaam en geest. Lu Jong werkt gelijktijdig op alle dimensies van ons welzijn en brengt een betere fysieke, mentale en energetische gezondheid. Een regelmatige beoefening ervan vergroot de weerstand tegen ziektes en versterkt ons immuunsysteem. Verhoogt onze mentale helderheid, innerlijke kalmte en brengt de emoties in balans.


De bewegingen focussen heel sterk op de wervelkolom, onze energiebox van het lichaam.  De bewegingen raken onze volledig wervelkolom aan en brengen een zachte masserende beweging tot stand die een versterkend effect heeft op zowel de organen als de wervelkolom zelf. Een goede spinale gezondheid betekent ook een krachtig steunend systeem voor het lichaam.

Door de combinatie van vorm en beweging plaatsen de bewegingen samen met een bewuste ademhaling een zachte vloeiende druk en release op bepaalde belangrijke lichaamspunten. Het effect hiervan is om het lichaam de mogelijkheid te bieden om blokkades en spanningen los te laten zodat de energie opnieuw kan doorstromen.  Duizenden kanalen weven door ons lichaam. De gezondheid van deze kanalen bepalen onze algemene gezondheid, gezien de kanalen alle lichaamsvloeistoffen zoals bloed, lymfe, als zuurstof transporteren en ook de subtielere energie. Bovendien beïnvloeden blokkades in de kanalen ook onmiddellijk de stabiliteit en rust van onze geest die zich kunnen manifesteren in een uit balans van de emoties of een tekort aan concentratie.  Door middel van aandacht te schenken aan de openheid en flexibiliteit verhogen we niet enkel ons lichaamsbewustzijn maar brengen we onszelf meer in balans op fysiek, mentaal en energetisch niveau.